Składniki
Sałatka
- 1 kulka mozzarelli light
- 8 pomidorków koktajlowych
- 5 listków świeżej bazylii
- 2-3 gałązki świeżego oregano
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1/4 bagietki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta ziół prowansalskich
- szczypta słodkiej papryki
Mozzarellę i pomidorki kroimy w kostkę. Bazylię oraz oregano drobno siekamy. Mieszamy ze sobą, dodajemy oliwę z oliwek i doprawiamy.
Bagietkę kroimy na 4 krążki. Mieszamy oliwę przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Wrzucamy bagietki do mieszanki i dokładnie pokrywamy krążki. Podpiekamy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Podajemy na ciepło z sałatką. Z podanych składników przygotujecie 2 porcje sałatki.
Smacznego !
Przepis bierze udział w akcji :
Bardzo lubimy takie sałatki , Twoja wygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuń