niedziela, 11 września 2016

Koktajl jeżynowo - bananowy

Odświeżający, pełen witamin i energii koktajl. Jeżyny nadają przepiękny kolor, a banan zapewnia odpowiednią słodycz. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę i jest banalnie proste.



Składniki
  • 2 małe banany
  • 150 g jeżyn
  • 25 ml soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 6 kostek lodu
Przygotowanie

Do blendera wrzucamy lód i kruszymy go na mniejsze kawałki. Dodajemy resztę składników i miksujemy na gładko. Przelewamy do szklanki lub słoiczka z uchem. Wierzch można udekorować kilkoma jeżynami. Z podanej ilości składników wychodzi 1 duża porcja do słoika lub 2 do zwykłych szklanek.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz