Składniki
- 1 batat
- 1/2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta rozmarynu
- szczypta ostrej papryki
- szczypta soli
Przygotowanie
Batata kroimy w krążki. W zależności od upodobań mogą być trochę grubsze lub cieńsze. Te drugie wychodzą bardziej chrupiące.
Krążki wrzucamy do miski i dodajemy oliwę z przyprawami i całość dokładnie mieszamy. Warzywo wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na około 20 minut.
Czas pieczenia zależy od grubości krążków jeśli wybierzecie te cieńsze upieką się szybciej.
Smacznego !
Przepis bierze udział w akcji :
Uwielbiam bataty <3 Ja akurat kroję w grube frytki i zjadam chętnie z sosem czosnkowym albo jogurtem greckim :)
OdpowiedzUsuńMarysia G.
Oo takie z sosami też są super :)
Usuń