Składniki
- 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej
- 1 mała cukinia
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 100 g sera feta
Przygotowanie
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, a cukinię w ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa. Dodajemy ugotowaną kaszę, a następnie doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
Ser feta kroimy w kostkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Całość podsmażamy jeszcze 1-2 minuty. Podajemy posypane niewielką ilością sera feta. Z podanych składników wychodzą 2 porcje.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz