Składniki
- 3 duże dojrzałe pomidory
- 1 mała cebula
- 1 marchewka
- 1/2 ząbku czosnku
- 2 kostki rosołowe
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka vegety
- 3 łyżeczki (kopiate) przecieru pomidorowego
- 1 litr wody
- 1 mały jogurt naturalny (165g)
Warzywa kroimy w mniejsze kawałki i miksujemy w blenderze na gładką papkę. Przekładamy ją do garnka i dodajemy kostki rosołowe, cukier, vegetę, przecier i wodę. Wszystko mieszamy. Gotujemy przez 30 min od czasu do czasu mieszając zupę.
5 minut przed końcem odlewamy ok. 2 chochelki zupy i dokładnie łączymy z jogurtem naturalnym.
Następnie wlewamy do zupy mieszając. Gotowe :)
Smacznego !!!
Zupy wyjdą ok. 4 porcje. Można ją podawać z makaronem lub ryżem. Dla lubiących kremy też mam dobrą wiadomość, dodajcie więcej pomidorów mniej wody i krem pomidorowy gotowy. Zapraszam Was wszystkich do podzielenia się wrażeniami smakowymi jak ktoś już wypróbuje przepis. Do zobaczenia !!! :)
mmmm świetny przepis. Bardzo nam smakowalo!! :D Zapraszamy do nas http://niejestemzwyciezca.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń