Andrzejki zbliżają się wielkimi krokami więc na blogu nie mogło zabraknąć przepisu na imprezowe przekąski. Koreczki są jednymi z ulubionych przystawek gości. To niewielkie, kolorowe urozmaicenie stołu, które można przygotować w kilka minut.
Kiwi kroimy w ćwiartki, winogrona na połówki, a brzoskwinię w kostkę. Owoce nabijamy na długie patyczki od szaszłyków. Jeżyny i borówki można zastąpić innymi owocami np. truskawkami, malinami, gruszkami, jabłkami lub pomarańczą.
2. Koreczki włoskie
Pomidorki kroimy w 3 krążki, a kuleczki mozzarelli na połówki. Nadziewamy na małe wykałaczki w kolejności pomidor, mozzarella, listek bazylii.
3. Koreczki wiejskie
Kabanosy i ogórki kroimy w 2-3 cm kawałki, a ser żółty w kostkę. Nadziewamy na małe wykałaczki w kolejności : ser, kabanos, ogórek, pieczarka, kabanos.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz