Składniki
- 2 garści roszponki
- 8 pomidorków koktajlowych
- 100g sera feta
- 1/4 małej czerwonej cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka wody
- 1/4 ząbku czosnku
- 10 listków bazylii
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta ostrej papryki
Przygotowanie
Myjemy roszponkę, pomidorki oraz cebulę i suszymy. Pomidorki kroimy w ćwiartki, a cebulę w piórka. Wrzucamy do 2 misek razem z roszponką.
Przygotowujemy dressing. Mieszamy przyprawy z posiekaną bazylią, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oliwą i wodą. Polewamy sałatkę i mieszamy.
Na koniec posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta.
Smacznego !!!
Podane składniki wystarczają na przygotowanie 2 porcji. Niestety zabrakło mi cebuli i dlatego nie jest widoczna na zdjęciach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz