Składniki
- 3 jajka
 - szczypta soli
 - 300g twarogu półtłustego
 - 50g cukru
 - 2 łyżeczki cukru wanilinowego
 - 100g mrożonych malin
 - cukier puder
 - 8 listków świeżej mięty
 - masło
 - bułka tarta do posypania foremek
 
Przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z solą. Do malaksera wrzucamy ser, cukier, żółtka i cukier wanilinowy i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy po łyżce ubitych białek i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do przygotowanych wcześniej (posmarowanych masłem i posypanych bułką) foremek do sufletów.
Wierzch posypujemy mrożonymi malinami. Lepiej nie używać świeżych, bo z deseru zrobi się papka.
Pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez ok. 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty. Podajemy na ciepło.
Smacznego !!!







Wygląda cudownie teraz tylko znaleźć chwilkę aby sprawdzić czy smak równie ucieszy :)
OdpowiedzUsuńPrzy okazji zapraszam do mnie edytarunsforcupcakes.blogspot.com
dziękuję :) na pewno zaglądnę ! :)
Usuń