Składniki
- 3 jajka
- szczypta soli
- 300g twarogu półtłustego
- 50g cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 100g mrożonych malin
- cukier puder
- 8 listków świeżej mięty
- masło
- bułka tarta do posypania foremek
Przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z solą. Do malaksera wrzucamy ser, cukier, żółtka i cukier wanilinowy i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy po łyżce ubitych białek i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do przygotowanych wcześniej (posmarowanych masłem i posypanych bułką) foremek do sufletów.
Wierzch posypujemy mrożonymi malinami. Lepiej nie używać świeżych, bo z deseru zrobi się papka.
Pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez ok. 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty. Podajemy na ciepło.
Smacznego !!!
Wygląda cudownie teraz tylko znaleźć chwilkę aby sprawdzić czy smak równie ucieszy :)
OdpowiedzUsuńPrzy okazji zapraszam do mnie edytarunsforcupcakes.blogspot.com
dziękuję :) na pewno zaglądnę ! :)
Usuń