czwartek, 10 grudnia 2015

Błyskawiczne koperty francuskie z nadzieniem jabłkowym

Jeśli macie naprawdę mało czasu, a chcielibyście zjeść coś słodkiego zachęcam do upieczenia ciastek francuskich z jabłkami. Do ich przygotowania potrzebne są tylko 3 składniki, a samo sklejanie zajmuje 5 minut. Nadadzą się też idealnie na przybycie niespodziewanych gości. Zaczynamy!!!




Składniki
  • 1 blat ciasta francuskiego
  • 250g gotowych jabłek do szarlotki (ja kupiłam duży słoik 900g w Lidlu)
  • cukier puder do posypania
  • woda do sklejania boków 

Przygotowanie

Ciasto dzielimy na 6 kwadratów. Na połówkę (trójkąt) każdego z kwadratu nakładamy nadzienie jabłkowe . Boki zwilżamy wodą i sklejamy tworząc koperty. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 st. C (termoobieg) przez 15 minut.
Gotowe !!!


Zachęcam do komentowania i dzielenia się opiniami :) Do zobaczenia !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz