wtorek, 11 sierpnia 2015

Masło czosnkowe

Sezon grillowy w pełni więc tym razem dam Wam przepis na fajny, prosty dodatek do pieczonego chleba jakim jest masło czosnkowe. U mnie na rodzinnych imprezach zadomowiło się na dobre i jak na razie wszyscy go polubili  :)


Składniki
  • 1 kostka miękkiego masła 
  • 4 duże ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ostrej papryki
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

Masło umieszczamy w miseczce i rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę składników i dokładnie mieszamy.

Smacznego !!!

Jak widać przepis jest bardzo prosty i na pewno każdy sobie poradzi z jego przygotowaniem. Mała wskazówka - jeśli nie lubicie pietruszki możecie użyć jakichś innych ziół np. bazylii lub oregano.

Życzę Wszystkim udanego grillowania i czekam z niecierpliwością na Wasze opinie. Pozdrawiam !!!

Przepis bierze udział w akcji :
Uczta pod gołym niebem

1 komentarz: