Składniki
- 1 małe jajko (rozmiar S)
- 3-4 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 100 g migdałów bez skórki
- 3 łyżki płatków owsianych
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie
Migdały oraz płatki owsiane mielimy. Dodajemy do nich wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Jajko mieszamy z syropem klonowym i olejem. Łączymy mokre i suche składniki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce masy i formujemy krążki o śr. 5 cm. Pomiędzy ciastkami zostawiamy trochę miejsca, bo podczas pieczenia urosną. Ciastka pieczemy ok. 15 minut do zrumienienia. Po wyciągnięciu z piekarnika warto je lekko podważyć łopatką, aby nie przywarły do papieru.
Z podanych składników upieczecie 10 ciastek.
Smacznego !
Wspaniałosci
OdpowiedzUsuń